0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Besplatna dostava za kupnje preko 200 €
0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Besplatna dostava za kupnje preko 200 €

Mirisna biljka Krbuljica

Krbuljica (Anthriscus cerefolium) je klasični začin francuske kuhinje koji je veoma sličan peršinu, od kojeg se razlikuje po manjim i svjetlijim listovima, a njezin je okus slađi i sličniji anisu. Potječe iz južne Rusije i Kavkaza, a u zapadnu Europu donijeli su je već u rimsko doba. Krbuljica nije prikladna za dugo čuvanje, zato ju je svježu kod nas teško kupiti. No bez problema se može uzgojiti doma u vrtu iz sjemena, a rezati se može već nekoliko tjedana nakon sađenja. To treba raditi često jer ima veoma kratak životni vijek, -nakon cvjetanja više nije prikladna za dodavanje jelima. Uklanjanjem vanjskog lišća potječe se rast mladog lišća u sredini biljke. Najbolje ju je čupati prije same upotrebe, a može se dan-dva očuvati i u vrečici ili hladnjaku. Dobro podnosi zamrzavanje, dok osušena gubi skoro sav miris i okus. U kuhinji se upotrebljava mlado lišće i stablo koje je također aromatično kao i lišće. Posljednje se upotrebljava sirovo ili se jelu dodaje na samom kraju kuhanja. Lišće krbuljice je lijepo za ukras, sirovo se dodaje salatama, sitno nasjeckano može se posuti po sendviču, jelima od jaja, juhama od povrća, ribama i kuhanom krumpiru, a dodaje se i majonezi i mnogim klasičnim umacima. Kuhana krbuljica poboljšava okus drugih začina, ali ju morate dodati na kraju kuhanja, jer za vrijeme kuhanja njezin okus brzo nestaje.

Vrsta: Sadnica u kontejneru Q10 - Q12
Dostupnost:
Na lageru
Online cijena:
2,49 €

Svojstva

Veličina: Q10-12
Veličina lonca: Q10-12
Težina biljke: 0.3