Kupujte sigurno i povoljno. Kao naš korisnik imate i uvid u status narudžbe. Proces je jednostavan, potrebna nam je samo vaša adresa e-pošte i neki podaci.
RegistracijaLjupčac (Levisticum officinale) je trajnica s pernato razdijeljenim lišćem i štitima blijedo zelenih cvijetova. Lišće ima snažan miris, sličan celeru, a upotrebljava se za začinjavanje juha i jednolonačnih juha. Aromatična sjemena dodaju se pečenju i jelima od povrća, likerima, a nadrobljeno se dodaje u kruh i slastice. Ljupčac je odličan začin u svakoj kuhinji, zato je dobro da ovu biljku posadite u vrtu. Uspijeva na polusjenom položaju s vlažnom zemljom, bogatom hranivima. Razmnožava se sjemenima i dijeljenjem korijena. Sije se u travnju, pri čemu se sjemena zakopaju približno 1 cm duboko. Najbolje je da se sija u skupinama, pri čemu neka one budu jedna od druge udaljene jedan metar, jer se biljka razrasta. Lišće možete orezivati tijekom čitave godine sve do kasne jeseni, kada zeleni dio biljke odumire. Korijen je otporan na zimu.
Zemlja: | vlažna, bogata hranivima | |
Mjesto: | polusjenoviti | |
Veličina: | Q10-12 | |
Veličina lonca: | Q10-12 | |
Težina biljke: | 0.3 | |
Vrijeme cvatnje: | Srpanj – listopad | |
Boja cvijeta: | bijela | |
Otporno: | da (na hladnoću) |