Kupujte sigurno i povoljno. Kao naš korisnik imate i uvid u status narudžbe. Proces je jednostavan, potrebna nam je samo vaša adresa e-pošte i neki podaci.
RegistracijaČubar (Satureja montana) je gusta, jako razgranata i veoma aromatična jednogodišnja biljka ,koja naraste do 40 cm . Usko i duguljasto tamnozeleno lišće na donjoj strani je dlakavo. U zalistku gornjeg lišća stabla razviju se plavo-bijeli cvjetovi. Svježe lišće može se brati bilo kad, a za sušenje i zamrzavanje kada počinje oblikovati pupoljke cvjetova. Za čubar je uz snažni miris karakterističan unekoliko oštar i pekući okus. Kao začin upotrebljavaju se nadzemni dijelovi biljke. Čubar potječe iz zemalja istočnog Sredozemlja i Srednjeg Istoka. Čubar je začin za mahune, jela od graha i graška, te ostala jela od povrća i ovčetine. Sokom od grožđa pravi se čubarov žele. Prikladan je i kao dodatak teže probavljivim jelima od mesa i ribe (prije svega pastrmke) i nekih kobasica. S jelom se kuha samo kratko vrijeme. Cvjetni pupoljci potiču apetit,olakšavaju probavu i otklanjaju vjetrove.
Konačna visina: | do 40 cm | |
Veličina: | Q10-12 | |
Veličina lonca: | Q10-12 | |
Težina biljke: | 0.3 | |
Boja cvijeta: | Plavo-bijela |