Aromatično bilje Celer gomoljni je srednje rana sorta celera s tamno zelenim i visokim listovima. Gomolji su bijeli, glatki i okrugli. Ova sorta je namijenjen za svježu...
Aromatično bilje Kadulja ananasova (Salvia officinalis ´Ananas') je biljka koja može izrasti do 1 m visine i čiji listovi imaju prepoznatljivi miris ananasa. Cvate od ožujka...
Aromatično bilje Kadulja Šarenolisna (Salvia officinalis) je tipičan predstavnik Mediterana, odakle se raširila širom svijeta. To je trajni grm koji raste 60 do 70 cm u...
Aromatično bilje komorač / slatki komorač (Foeniculum vulgare), ili također često prirodni komorač je plavkasta biljka koja pripada porodici Umbelliferae (Apiaceae). Njegov...
Aromatično bilje Majoran / Mažuran (Origanum vulgare 'COMPACTUM') ili patuljasti origano ostaje malen i savršen je izbor za uzgoj svugdje, gdje je prostor ograničen. U...
Aromatično bilje Metvica narančina (Mentha × piperita var. citrata) je zahvalna biljka, koja je bujna i emitirati opojni miris po naranči, također je jednogodišnja biljka....
Aromatično bilje Metvica paprena (Mentha x piperita) je jednogodišnja trajnica koja raste visoko do 30 cm i nije zahtjevna po pitanju mjesta, ali se najbolje uzgaja u polu...
Aromatično bilje Šparoga ljubičasta (Asparagus officinalis) ili beluša je delikatesno povrće s izuzetnim, prepoznatljivim okusom, što u velikoj mjeri ovisi o kvaliteti...
Aromatično bilje Šparoge (Asparagus officinalis) ili beluša je delikatesno povrće s izuzetnim, prepoznatljivim okusom, što u velikoj mjeri ovisi o kvaliteti proizvodnje. Za...
Artičoka (Cynara cardunculus) je ljekovita biljka iz obitelji nebinovki. Zbog dobrog okusa omiljena je u kuhinji. Pripravci od artičoke preporučuju se kao pomoć kod probavnih...
Marokanski metvica (Mentha spicata Moroccan) je biljka koja se može ubirati tijekom cijele godine. Listovi su vrlo aromatični s mirisom metvice i stoga najpogodniji za...
Božje drvce (Artemisia abrotanum) je ljekovita biljka iz roda pelina, koja naraste do 1 m , a potječe iz centralne Azije. Lišće božjeg drvca je suličasto, na gornjoj strani...
Citronela (Lippia citriodora) je lisnato grmlje s suličastim i mirisnim lišćem te malim, bijelim ili ružičastim cvjetovima. Eterično ulje se dobiva parnom destilacijom lišća....
Čokoladna metvica (Mentha x piperita "CHOCOLATE") je trajnica, koja najbolje uspijeva na sunčanim, odnosno polusunčanim položajima. Biljka ima jaku aromu čokolade (čokolada...
Čubar (Satureja montana) je gusta, jako razgranata i veoma aromatična jednogodišnja biljka ,koja naraste do 40 cm . Usko i duguljasto tamnozeleno lišće na donjoj strani je...
Drobnjak (Allium schoenophrasum) je grmlje s brojnim uspravnim, šupljim, tamnozelenim lišćem koji niču iz podzemnih lukovica. Cjevasto lišće i svijetloljubičasti cvjetovi...
Jagodna metvica (Mentha crispa"STRAWBERRY") je trajnica otporna na zimu. U proljeće se biljke orezuju da se lijepo razrastu. Lišće koje miriše na jagode, upotrebljava se kao...
Kadulja (Salvia officinalis) je tipični predstavnik Sredozemlja, odakle se proširila diljem cijelog svijeta. Riječ je o trajnom grmlju koje naraste od 60 do 70 cm . Ima jake...
Korijander (Coriandrum sativum L.) je do 90 cm visoka biljka s veoma razgranatim stablom i sitno razdijeljenim lišćem. Iz sitnih bijelih ili blijedo ružičastih cvjetova koji...
Korjenasti peršin (Petroselinum crispum var. Tuberosum) je sorta peršina koja se uzgaja kao korijen povrća. Ova vrsta peršina proizvodi mnogo deblje korijene od vrsta koja se...
Kovrčavi peršin (Petroselinum crispum crispum) je jednogodišnji bujna biljka – začin, s veoma lijepim tamno kovrčavim lišćem koje služi kao dodatak jelima. Često ga...
Krbuljica (Anthriscus cerefolium) je klasični začin francuske kuhinje koji je veoma sličan peršinu, od kojeg se razlikuje po manjim i svjetlijim listovima, a njezin je okus...
Lavanda (lavandula) je trajno polugrmlje koje naraste do 60 cm . Zeleni dijelovi stabla imaju bijeli oprh. Lišće je usko, prugasto, ima debelu pokožicu i podvrnuti kraj. Na...