Aromatično bilje Celer gomoljni je srednje rana sorta celera s tamno zelenim i visokim listovima. Gomolji su bijeli, glatki i okrugli. Ova sorta je namijenjen za svježu...
Aromatično bilje Majoran / Mažuran (Origanum vulgare 'COMPACTUM') ili patuljasti origano ostaje malen i savršen je izbor za uzgoj svugdje, gdje je prostor ograničen. U...
Aromatično bilje Pak Choi / Kineski senf (Brassica rapa subsp. Chinensis) ili pekinški kupus je jedna od kupusu srodnih kupusnjača od davnina poznat u kineskoj kuhinji. Po...
Aromatično bilje Šparoga ljubičasta (Asparagus officinalis) ili beluša je delikatesno povrće s izuzetnim, prepoznatljivim okusom, što u velikoj mjeri ovisi o kvaliteti...
Aromatično bilje Šparoge (Asparagus officinalis) ili beluša je delikatesno povrće s izuzetnim, prepoznatljivim okusom, što u velikoj mjeri ovisi o kvaliteti proizvodnje. Za...
Artičoka (Cynara cardunculus) je ljekovita biljka iz obitelji nebinovki. Zbog dobrog okusa omiljena je u kuhinji. Pripravci od artičoke preporučuju se kao pomoć kod probavnih...
Bosiljak (Ocimum basilicum) je jedna od najomiljenijih mirisnih biljaka. Stari Hindusi su ga smatrali svetom biljkom. Postoji više vrsta bosiljaka - najaromatičniji je...
Čubar (Satureja montana) je gusta, jako razgranata i veoma aromatična jednogodišnja biljka ,koja naraste do 40 cm . Usko i duguljasto tamnozeleno lišće na donjoj strani je...
Drobnjak (Allium schoenophrasum) je grmlje s brojnim uspravnim, šupljim, tamnozelenim lišćem koji niču iz podzemnih lukovica. Cjevasto lišće i svijetloljubičasti cvjetovi...
Kadulja (Salvia officinalis) je tipični predstavnik Sredozemlja, odakle se proširila diljem cijelog svijeta. Riječ je o trajnom grmlju koje naraste od 60 do 70 cm . Ima jake...
Korijander (Coriandrum sativum L.) je do 90 cm visoka biljka s veoma razgranatim stablom i sitno razdijeljenim lišćem. Iz sitnih bijelih ili blijedo ružičastih cvjetova koji...
Korjenasti peršin (Petroselinum crispum var. Tuberosum) je sorta peršina koja se uzgaja kao korijen povrća. Ova vrsta peršina proizvodi mnogo deblje korijene od vrsta koja se...
Kovrčavi peršin (Petroselinum crispum crispum) je jednogodišnji bujna biljka – začin, s veoma lijepim tamno kovrčavim lišćem koje služi kao dodatak jelima. Često ga...
Krbuljica (Anthriscus cerefolium) je klasični začin francuske kuhinje koji je veoma sličan peršinu, od kojeg se razlikuje po manjim i svjetlijim listovima, a njezin je okus...
Lavanda (lavandula) je trajno polugrmlje koje naraste do 60 cm . Zeleni dijelovi stabla imaju bijeli oprh. Lišće je usko, prugasto, ima debelu pokožicu i podvrnuti kraj. Na...
Limunska trava (Cymbopogon sp.) je dekorativna i jednostavna za uzgoj. Ima svjež miris i okus limuna s mirisom ruže. Kao svježi, mljeveni ili suhi začin ,upotrebljava se za...
Lisnati češnjak (Allium tuberosum) ili kineski drobnjak je trajnica sa spljoštenim lišćem. Svi dijelovi biljke su jestivi te imaju blag miris i okus. Cvjetovi su bijeli,...
Ljupčac (Levisticum officinale) je trajnica s pernato razdijeljenim lišćem i štitima blijedo zelenih cvijetova. Lišće ima snažan miris, sličan celeru, a upotrebljava se za...
Melisa (Melissa officinalis) je trajnica s ovalnim nazupčanim lišćem. Lišće se upotrebljava za napitke, deserte i čajeve. Sitno nasjeckano, dodaje se u salate, bijele umake...
Bosiljak (Ocimum basilicum) je jedna od najomiljenijih mirisnih biljaka. Stari Hindusi su ga smatrali svetom biljkom. Postoji više vrsta bosiljaka - najaromatičniji je...
Peršin (Petroselinum crispum) dolazi iz južne Europe. Ima prijatan miris i tipičan, sladak okus. Poznajemo pernati vrtni peršin i manji kovrčavi peršin, koji je prikladan za...
Origano (Origanum vulgare) je trajnica koja naraste od 20 do 50 cm . Svi nadzemni dijelovi biljke su dlakavi. Stablo se u gornjem dijelu razrasta te je često crvenkaste boje....
emisia absinthium) je 60 do 120 cm visoka biljka s aromatičnim mirisom i veoma gorkim okusom. Ljekovito djeluje lišće i žuto cvatuće mladice, koje se beru na kraju cvjetanja,...
Ružmarin (Rosmarinus officinalis) je zimzeleno sredozemno grmlje koje naraste do 1 m . Njegovo iglasto lišće i vršci upotrebljavaju se kao začin. Lišće je na gornjoj strani...