Aromatično bilje Celer gomoljni je srednje rana sorta celera s tamno zelenim i visokim listovima. Gomolji su bijeli, glatki i okrugli. Ova sorta je namijenjen za svježu...
Aromatično bilje Majoran / Mažuran (Origanum vulgare 'COMPACTUM') ili patuljasti origano ostaje malen i savršen je izbor za uzgoj svugdje, gdje je prostor ograničen. U...
Aromatično bilje Pak Choi / Kineski senf (Brassica rapa subsp. Chinensis) ili pekinški kupus je jedna od kupusu srodnih kupusnjača od davnina poznat u kineskoj kuhinji. Po...
Aromatično bilje Šparoge (Asparagus officinalis) ili beluša je delikatesno povrće s izuzetnim, prepoznatljivim okusom, što u velikoj mjeri ovisi o kvaliteti proizvodnje. Za...
Bosiljak (Ocimum basilicum) je jedna od najomiljenijih mirisnih biljaka. Stari Hindusi su ga smatrali svetom biljkom. Postoji više vrsta bosiljaka - najaromatičniji je...
Čubar (Satureja montana) je gusta, jako razgranata i veoma aromatična jednogodišnja biljka ,koja naraste do 40 cm . Usko i duguljasto tamnozeleno lišće na donjoj strani je...
Drobnjak (Allium schoenophrasum) je grmlje s brojnim uspravnim, šupljim, tamnozelenim lišćem koji niču iz podzemnih lukovica. Cjevasto lišće i svijetloljubičasti cvjetovi...
Kadulja (Salvia officinalis) je tipični predstavnik Sredozemlja, odakle se proširila diljem cijelog svijeta. Riječ je o trajnom grmlju koje naraste od 60 do 70 cm . Ima jake...
Korjenasti peršin (Petroselinum crispum var. Tuberosum) je sorta peršina koja se uzgaja kao korijen povrća. Ova vrsta peršina proizvodi mnogo deblje korijene od vrsta koja se...
Kovrčavi peršin (Petroselinum crispum crispum) je jednogodišnji bujna biljka – začin, s veoma lijepim tamno kovrčavim lišćem koje služi kao dodatak jelima. Često ga...
Lavanda (lavandula) je trajno polugrmlje koje naraste do 60 cm . Zeleni dijelovi stabla imaju bijeli oprh. Lišće je usko, prugasto, ima debelu pokožicu i podvrnuti kraj. Na...
Limunska trava (Cymbopogon sp.) je dekorativna i jednostavna za uzgoj. Ima svjež miris i okus limuna s mirisom ruže. Kao svježi, mljeveni ili suhi začin ,upotrebljava se za...
Ljupčac (Levisticum officinale) je trajnica s pernato razdijeljenim lišćem i štitima blijedo zelenih cvijetova. Lišće ima snažan miris, sličan celeru, a upotrebljava se za...
Melisa (Melissa officinalis) je trajnica s ovalnim nazupčanim lišćem. Lišće se upotrebljava za napitke, deserte i čajeve. Sitno nasjeckano, dodaje se u salate, bijele umake...
Metvica (Mentha piperita) je trajnica. Od lišća se sprema umak, ocat, čajevei, sirupi, a za miris se dodaje salatama, napitcima, krumpiru i grašku. Lišće se čupa prije...
Bosiljak (Ocimum basilicum) je jedna od najomiljenijih mirisnih biljaka. Stari Hindusi su ga smatrali svetom biljkom. Postoji više vrsta bosiljaka - najaromatičniji je...
Peršin (Petroselinum crispum) dolazi iz južne Europe. Ima prijatan miris i tipičan, sladak okus. Poznajemo pernati vrtni peršin i manji kovrčavi peršin, koji je prikladan za...
Origano (Origanum vulgare) je trajnica koja naraste od 20 do 50 cm . Svi nadzemni dijelovi biljke su dlakavi. Stablo se u gornjem dijelu razrasta te je često crvenkaste boje....
Ružmarin (Rosmarinus officinalis) je zimzeleno sredozemno grmlje koje naraste do 1 m . Njegovo iglasto lišće i vršci upotrebljavaju se kao začin. Lišće je na gornjoj strani...
Bosiljak (Ocimum basilicum) je jedna od najomiljenijih mirisnih biljaka. Stari Hindusi su ga smatrali svetom biljkom. Postoji više vrsta bosiljaka - najaromatičniji je...
Stevija (Stevia rebaudiana), općenito poznata kao slatki list ili jednostavno stevijan, često se uzgaja zbog slatkih listova. Kao sredstvo za slađenje i zamjena za šećer,okus...
Timijan (Thymus vulgaris) je trajno polugremlje koje naraste do 50 cm . Lišće je sitno, sivo-zeleno i pri krajevima posuvraćeno. U zalistku niču ružičasti cvjetovi. U...
Smilja / Curry (Helichrysum italicum) je biljka cvjetnica koja potječe iz europskog dijela Mediterana. Mnogi je također nazivaju Immortelle. Biljku karakteriziraju žuti...