Kupujte sigurno i povoljno. Kao naš korisnik imate i uvid u status narudžbe. Proces je jednostavan, potrebna nam je samo vaša adresa e-pošte i neki podaci.
RegistracijaBosiljak (Ocimum basilicum) je jedna od najomiljenijih mirisnih biljaka. Stari Hindusi su ga smatrali svetom biljkom. Postoji više vrsta bosiljaka - najaromatičniji je mediteranski, a najukusniji svakako svježi bosiljak. Često se upotrebljava u vegetarijanskoj i mediteranskoj kuhinji. Upotrebljavaju se listovi i cvjetovi - kao začin za salate, umake, namaze, za jela od rajčice ili morskih plodova. Čaj od bosiljka ublažava kašalj i blagotvorno djeluje na živce, san, te na koncentraciju. Može se uzgajati i u loncima na domaćim prozorima. Bosiljak je jednogodišnjica s nazupčanim, oštrim ovalnim lišćem. U hladnim mjestima bosiljak se uzgaja na toplom ili pod staklom, a lijepo uspijeva i u loncima na sunčanim prozorskim daskama. Ljeti se može brati mlado lišće te ga smrznuti, osušiti ili ga dodati ulju ili octu, a može se i konzervirati u ulju. Bolje je ako se prije upotrebe lišće zgniječi prstima ili istuca, nego da ga se nasjecka. Jelima se dodaje pred sam kraj kuhanja. Bosiljak kao ukras u loncima na prozorskim daskama odgoni kukce.
Veličina: | Q10-12 | |
Veličina lonca: | Q10-12 | |
Težina biljke: | 0.3 |