Češnjak Ptujski jesenski daje veće glavice s manje stručaka koji imaju bijelo meso. Srednje je jakog okusa i ne peče. Vrlo je rana sorta i može se brati...
Biserni luk Pompeji je rana (70-80 dana), ravno okrugla i sitna bijela lučica. Meso je bijelo i slatko. Također je pogodan za kiseljenje. Za proizvodnju bisernih lučica u rano...
Luk Belokranjka je vrlo popularan luk u Beloj Krajini, po kojoj je i dobio ime. To je duguljast luk s čvrstim bijelim mesom odličnog okusa. Njegova velika prednost je brzo i...
Luk Holandski žuti je sorta luka plosnao okruglih glavica, žuto smeđih vanjskih ovojnih listova. Glavice su dosta čvrste s dobro zatvorenim vrhom. Relativno su krupne s...
Luk Ptujski crveni je slovenski najpoznatiji i najrasprostranjeniji luk koji potječe iz sjeveroistočne Slovenije. Srednje je kasna sorta koja sazrijeva 75 dana nakon sadnje....
Luk stogodišnji je srodan luku, ali ne razvije lukovicu i ima šuplje listove i šuplje bijelo "stablo". Neophodan je u azijskoj kuhinji. Odličan dodatak salatama i vrlo...
Poriluk Carentan ima srednje dug bijeli dio stabla koji dubokom sadnjom produžimo. Preživi oštre zime i izdrži na otvorenom do proljeća. Voli ilovasto-pješčano tlo, humusna i...
Poriluk Domaći dugi je kasna jesenska sorta, vrlo ukusna i kvalitetna. Osjetljiv je na hladnoću. Bijeli dio stabljike je vrlo dug (do 60 cm). Dobro raste s mrkvicom, jer su...
Poriluk Elefant ima srednje dug bijeli dio stabla koji dubokom sadnjom produžimo.Rana je sorta, pogodna za jesensku proizvodnju. Voli ilovasto-pješčano tlo, humusna i bogata...
Šalotka Biztro je vrsta šalotke s vanjskim ljuskicama zlatno smeđe-crvene boje i blago crvenim mesom. Ima izvrstan, malo blaži okus i stoga je vrlo prikladan za svježu...
Luk Red Baron je čvrsta okrugla i aromatična sorta luka s crveno-bijelim mesom. Može se saditi od veljače do svibnja jer je otporna na hladnoću. Luk Red Baron pogodan je za...