0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Besplatna dostava za kupnje preko 200 €
0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Besplatna dostava za kupnje preko 200 €

Uvjeti poslovanja

Opći uvjeti internetske trgovine Sadnica u dom, koja je vlasništvo tvrtke MM Trgovina, d.o.o., sastavljeni su sukladno Zakonu o zaštiti potrošača (ZVPot), na osnovi preporuka Gospodarske komore Slovenije te međunarodnih kodeksa za e-poslovanje.


Podatci o tvrtki

 

MM Trgovina, d.o.o.
Majer 9
8340 ČRNOMELJ

SLOVENIJA

Matična številka: 1605046
ID za DDV: SI 47793686
TRR: SI56 0243 0009 0154 272

Telefon: 040 721 000
E-mail: info@sadnicaudom.hr

 

Dostupnost informacija

 

Ponuđač se obvezuje da će kupcu uvijek osigurati sljedeće informacije:
a) identitet tvrtke (naziv i sjedište tvrtke, broj registra),
b) kontaktne podatke, koji korisnikuomogućuju omogućavaju brzu i učinkovitu komunikaciju (e-pošta, telefon),
c) bitne značajke robe, odnosno usluga (uključujući poslijeprodajne usluge i jamstva),
d) dostupnost proizvoda (svaki proizvod ili usluga koji su u ponudi u internetskoj trgovini moraju biti dostupni u razumnom roku),
e) uvjete dostave proizvoda ili izvršenja usluge (način, mjesto i rok dostave),
f) sve cijene moraju biti jasno i točno određene,
g) način plaćanja i dostave,
h) vremensku valjanost ponude,
i) rok u kojem se još može odstupiti od ugovora te uvjeti za odstupanje;  i kakve će troškove kupac imati pri vraćanju proizvoda,
j) objašnjenje postupka pritužbe, uključujući sve podatke o kontaktnoj osobi ili službi za kontakt s kupcima.


Načini plaćanja


Ponuđač omogućava sljedeće načine plaćanja:
- plaćanje po predračunu.
 

Troškovi pakiranja su besplatni, a poštanski se troškovi ispisuju odmah u košarici. Poštanski troškovi, koji se ispišu u košarici su konačni tj. ne zaračunavaju se dodatni troškovi. Upozorenje: ovi uvjeti dostave vrijede samo unutar Republike Slovenije. Za dostavu u druge države zaračunavaju se troškovi dostave prema cjeniku dostavne tvrtke. Također, kupac snosi mogućetroškove u drugim državama.

 

Cijene


Sve cijene uključuju PDV. Cijene važeu trenutku slanja narudžbe te nunaprijed određene valjanosti. Cijene važe u slučaju plaćanja pod gore navedenim uvjetima. Kupoprodajni ugovor između ponuđača i kupca je sklopljen u trenutku kada ponuđač potvrdi narudžbu (kupac prima na elektronsku poštu poruku o statusu Narudžba potvrđena). Od tog trenutka dalje, sve su cijene i ostali uvjeti fiksirani i važe kako za ponuđača, tako i za kupca.


Odstupanje od naručene robe


Kod ugovora sklopljenih na daljinu potrošač ima (prema 43. članku ZVPot) pravo da u roku od 30 dana ,elektronskom poštom poslanom na adresu tvrtke ( info@sadnicaudom.hr) obavijesti da odstupa od ugovora bez da navede razlog za svoju odluku. Vraćanje primljene robe tvrtki u roku za odstupanje od ugovora vrijedi kao obavijest o odstupanju od ugovora.
Potrošač mora najkasnije za 30 dana nakon obavijesti o odstupanju od narudžbe tvrtki vratiti robu. Potrošač robu vraća na adresu: MM Trgovina, d.o.o. Nakon primitka robe tvrtka potrošaču sukladno zakonu vraća sve obavljene isplate. Jedini trošak, kojeg snosi potrošač u vezi s odstupanjem od narudžbe, je neposredni trošak vraćanja robe.
Potrošač pri vraćanju uz robu šalje i račun te osobne podatke i bankovni račun na kojeg želi primiti vraćenu isplatu. Plaćeni iznos će tvrtka vratiti u roku od 30 dana nakon primitka obavijesti o odstupanju od ugovora.


Zaštita osobnih podataka


Ponuđač se obvezuje da će trajno čuvati sve osobne podatke korisnika. Ponuđač će osobne podatke upotrebljavati isključivo u svrhe ispunjenja narudžbe (slanje informativnog materijala, ponuda, računa) i ostale potrebne komunikacije. Podatci korisnika ni u kojem slučaju neće biti prosljeđivani neovlaštenim osobama.


Komunikacija


Ponuđač će kontaktirati korisnika putem sredstava komunikacije na daljinu samo, ako se korisnik tomu izričito ne protivi. Oglasne elektronske i/ili SMS poruke će sadržati sljedeći sadržaj:

- jasno i točno će biti označene kao oglasne poruke,
- pošiljatelj će biti jasno razvidan,
- različite akcije, promocije i ostale marketinške tehnike bit će označene kao takve.


Također će biti jasno razvidni i uvjeti sudjelovanja u njima:
- jasno će biti naveden način odjave od primanja oglasnih poruka,
- želju korisnika, da ne želi više primati oglasne poruke, ponuđač će izričito poštovati.


Pravna obavijest


Internetska trgovina Sadnica u dom i svi podatci u njoj, slike artikala, grafički i video elementi u njoj su zaštićeni Zakonom o autorskim pravima te je zabranjena njihova reprodukcija ili uporaba bez prethodne pismene dozvole. Robna marka Sadnica u dom i logotip su vlasništvo tvrtke MT SKUPINA, Anton Šikonja s.p.


Pritužbe i sporovi


Ponuđač će poštivati važeće zakonodavstvo o zaštiti potrošača. Ponuđač će se svim vlastitim snagama truditi da ispuni svoju dužnost i uspostavi učinkovit sustav obrade pritužbi i odredi  osobu koju kupac u slučaju problema može kontaktirati telefonom ili elektronskom poštom. Pritužba se šalje na elektronsku adresu info@sadnicaudom.hr. Postupak obrade pritužbe je povjerljiv. Ponuđač će u roku od pet radnih dana potvrditi primitak pritužbe, te obavijestiti kupca koliko dugo će se ona obrađivati ,te ga redovito obavještavati o postupku. Ponuđač je svjestan da je bitna značajka potrošačkog spora, bar što se tiče sudskog rješavanja, njegovog nesrazmjera između ekonomske vrijednosti zahtjeva i troškova koji nastaju zbog rješavanja spora. To je u isto vrijeme i glavna prepreka da potrošač ne pokreće spor u sudu. Zato se ponuđač trudi svim snagama da se mogući sporovi rješavaju sporazumno. Osiguravanje kakvoće robe i zadovoljni kupci našisu glavniprioriteti.

 

Kakvoća i jamstvo

 

Sve naše proizvode biramo pažljivo te ih tako i uzgajamo iodržavamo. Svi proizvodi su prije slanja pažljivo pregledani.

Sve su pošiljke odgovarajuće pakirane kako bi se spriječila oštećenja. Ukoliko unatoč tomu dođe do oštećenja, na osnovi vaše fotografije mi ćemo vam proizvode odmah zamijeniti ili vratiti plaćeni iznos te poštanske troškove.

Sve prodane biljke imaju za vrijeme mirovanja 4-mjesečno jamstvo. Ukoliko biljka u predviđenom vremenu ne proklija, također ćemo je zamijeniti ili vratiti plaćeni iznos i poštanske troškove.