0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Besplatna dostava za kupnje preko 200 €
0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Besplatna dostava za kupnje preko 200 €

Sjeme Duhan Virginia Gold cca. 100 sjemenki

Virginia Gold duhan je vrsta duhana za pušenje. Karakterizira ga sadržaj male količine katrana i štetnih smola. Sorta Virginia Gold je slatkog okusa i voćne arome. Listovi su joj zašiljeni prema gore i ovalnog su oblika. Boja lišća je blijedo zelena.

Prilikom sadnje sadnica duhanu je potrebno dodati gnojiva koja sadrže više dušika koji je biljci potreban za kvalitetnu berbu.

Pri zalijevanju pazite da tlo ne bude previše mokro jer stabljika i korijen mogu istrunuti. Na 100m2 može rasti oko 25 biljaka duhana. Pri dobroj berbi jedan će grm imati 20-25 listova duljine do 35 cm pogodnih za berbu.

Duhan Virginia Gold može se brati kada lišće na biljkama požuti. Važno je započeti berbu biljaka od donje razine biljke prema vrhu, jer se time izbjegava oštećenje biljke. Sakupljeno lišće ostaviti u hladu 12 sati da se osuši. Zatim se nanižu na konac, gdje se konačno suše. Kad se listovi potpuno osuše, narežite ih na tanke trakice (2 mm) i stavite u staklenke. Staklenke stavite u pećnicu 30 minuta na najslabi stupanj. Zbog procesa vruće fermentacije duhan poprima slatki okus.

Dostupnost:
Na lageru
Online cijena:
16,99 €